top of page
Det botaniske navnet på Aloe Vera planten er Aloe Barbadensis Miller

Vera” er et latinsk ord som betyr ekte og sann. Planten ble kalt dette i oldtiden fordi man trodde at denne bestemte sorten av Aloe hadde de beste medisinske egenskapene. I de senere år har man funnet ut at noen få andre Aloe sorter har nesten de samme positive egenskapene. 

Aloe familien inneholder 354 (kjente) sorter som dyrkes i de tørre områdene i Afrika, Asia, Europa og Amerika. Aloe ligner på kaktus av utseende, men er faktisk en flerårig saftplante som tilhører liljefamilien. Aloe betyr lilje på latinsk.

Aloe familien er ikke stor, og tilhører en større klasse planter som går under navnet ”Xeroider”. De blir kalt dette fordi de har en spesiell evne til å lukke seg fullstendig for ikke å miste vann. De kan overleve lange perioder med tørke. De fleste ”Xeroider” har en spesiell kjemisk egenskap som gjør at sår så og si lukkes umiddelbart, slik at planten ikke mister sin dyrebare mengde med vann. Såret leges med en mirakuløs hurtighet, og planten begynner å gro i en annen retning. Personer som har observert dette opp igjennom tidene, kan ha tenkt at det som virker for planten, kan virke for dem også.

Aloe planten og produksjon av geléen
Aloe planten kan bli fra 60 til 90 cm. Bladene kan bli fra 40 til 50 cm lange og oppnå en bredde på ca. 6 til 10 cm. Det tar ca 4 år før planten er moden for innhøsting.

Aloe geléen utvinnes fra de kjøttfulle og taggete bladene. Hvor og hvordan Aloe planten dyrkes er svært viktig. Kvaliteten på næringsstoffene i planten påvirkes i høy grad av jordsmonnet og de klimatiske forholdene. 

For at virkestoffene i planten skal bli bevart, er det svært viktig hvordan Aloe geléen stabiliseres, og på hvilken måte saften i bladene behandles og oppbevares frem til ferdig vare. 

Det finnes flere metoder for å stabilisere Aloe Vera Gel. Det er svært viktig at produksjonen foregår under streng hygienisk kontroll, slik at bakterier ikke kan komme til. Alle våre Aloe Vera produkter har GMP-standard. GMP-standard betyr at produksjonsprosessen følger farmasøytisk kvalitet og standard på alle nivå.

Vår Aloe Vera dyrkes økologisk. Plantene skrelles for hånd og geleen bearbeides senest 24 timer etter innhøsting for å bevare de medisinske virkestoffene best mulig. Geleen stabiliseres etter en egen patentert metode, og produseres under streng hygienisk kontroll i et lukket system. Ingen væske fordamper underveis i prosessen, geleen blir ikke til pulver eller tilsettes vann. Kun den fineste og lyseste geleen inne i bladet brukes. Derfor inneholder ikke vår Aloe Vera aloin eller brune, bitre stoffer.
bottom of page