Aloe Vera plantens unike egenskaper i behandlingsøyemed går helt tilbake til oldtiden

I tusenvis av år er planten blitt brukt i mange kulturer på grunn av sin magiske evne til å lege sår, lindre smerte, til hjelp ved kløe, utslett, eksem og psoriasis. Historien forteller oss at egyptere, grekere, romere, arabere, indiere og kinesere daglig brukte Aloe Vera både som medisin og kosmetikk.

På hieroglyfene i de egyptiske pyramidene kan vi finne gode redegjørelser om Aloe Vera som legemiddel. Cleopatra brukte det for skjønnhet og sjarm. Alexander den Store ble anbefalt av Aristoteles å bruke Aloe Vera som sårlegende middel til soldatene.

De første forsøkene med vitenskapelig forskning om Aloe Vera plantens legende egenskaper beskrives for ca. 2000 år siden av den greske legen og herbalisten Dioscorides, forfatter av det berømte greske Herbariumet.

Dioscorides laget en detaljert avhandling om Aloe Veraens utallige anvendelsesområder og fastslo bl.a. at Aloe Vera ikke bare leger sår, men også magesår, fordøyelses-problemer, forstoppelse, hemorroider, nyreproblemer, munn- og tannkjøttsykdommer, acne, hudproblemer, solskader og eksem. Den lindrer smerte, kløe og forebygger søvnløshet og håravfall, m.m.

Andre oldtidsdokumenter gir overensstemmende og komplementerende opplysninger om planten og dens anvendelse. Den eldste kjente skriften om Aloe Vera og dens egenskaper er beskrevet på en papyrusrull fra 1500-tallet før Kristus. Den oppbevares ved universitetet i Leipzig.
Meld deg på våre nyhetsbrev

Motta produktnyheter, tilbud og kampanjer.

Vi er en norsk nettbutikk!

heatmed.no er en 100% norsk nettbutikk med lager i Halden. Herfra sender vi våre bestillinger. I og med at vi er basert i Norge slipper du ekstra utgifter som fortolling, toll, gebyrer  og  moms som du ofte må betale ved mottak av pakker bestilt fra utlandet!

 

© 2020 HeatMed Sport & Medical Care AS

Kontakt oss

HeatMed Sport & Medical Care AS

Isebakkeveien 50, 1788 Halden                 

 

Kundeservice:

Mandag - Fredag, Kl. 10.00 - 15.30

Telefon: 69 21 74 10

post@heatmed.no

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Ved at du fortsetter å bruke HeatMed.no, forutsetter vi at du samtykker til dette. Les mer om personvern.