top of page

Hva forskerne vet om Aloe Vera plantens virkning på huden

Forskning viser at den bløtgjørende og legende egenskapen til Aloe Vera geléen skyldes polysakkaridene. Men geléens gunstige egenskaper kommer ikke av polysakkaridene alene. Effekten forsterkes i kombinasjon med andre stoffer som også er i geléen. Men forskerne har ennå ikke funnet alle stoffene som er i Aloe planten, eller hvorfor den har alle de gode egenskapene som den har. 

De fleste store produsenter av kosmetikk og forbrukerprodukter bruker Aloe Vera i sine produkter. Også nye produsenter utvikler sine egne kosmetikk- og helseserier, som innholder Aloe Vera. De gamle historiene fra oldtiden om at Aloe Vera er svært bra for huden, virker fuktighetsbevarende og mykgjørende, er godt kjent. 

De som arbeider innenfor skjønnhetsindustrien kjenner knapt noen stoffer som likner de som finnes i Aloe Vera planten. Sammensetningen er helt spesiell. Vitenskapelige studier og tester har bekreftet de kvalitetene og resultatene som Aloe planten gir i hudpleieprodukter. Det finnes mye litteratur som gir oss god informasjon om fordelene ved bruk av Aloe Vera. 

Ved å kombinere Aloe Vera med andre stoffer, får den en enda større betydning for kosmetikk og dermatologi. Det høye innholdet av Lignin i Aloe Vera gjør at porene i huden åpner seg slik at de kosmetiske stoffene kan trenge dypere ned i huden. Aloe Vera kan dermed forsterke effekten av et annet virkestoff. 

Proteolytiske enzymer i Aloe Vera hjelper til med å fjerne døde celler fra hudoverflaten. Arr og rynker i huden glattes ut og vekst av nye hudlag stimuleres. Aloe Vera fremmer celledelingen, og med disse nydannende cellene vil det synlige resultatet tale for seg selv: En glatt, myk og mer ungdommelig hud med mindre rynker!

Andre helsebringende stoffer i Aloe Vera:
Mucopolysakkarider (MPS) er et langkjedet sukkermolekyl som bidrar til svært mange helsefremmende egenskaper. Antrakinoner (avførende, virushemmende), chromoner (sårhelende), terpener (antisekretorisk og anti-inflammatorisk), anti-inflammatoriske fettsyrer (plantesteroler), antiseptiske stoffer som gir antibakteriell effekt, og andre stoffer som har en smertelindrende effekt. 

Aloe Vera inneholder naturlig næring: 
Vitaminer, mineraler, aminosyrer, essensielle fettsyrer, enzymer og antioksidanter.

bottom of page